25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Tutin

U Tutinu situacija s pandemijom COVID-19 i dalje teška, ali pod kontrolom

Na sjednici Štaba za vanredne situacije održanoj danas u Tutinu, konstantovano je da je epidemiološka situacija i dalje teška, ali pod kontrolom.

Direkotor tutinskog Doma zdravlja Kemal Ćorović članove štaba upoznao je sa izuzetno boljim statističkim podacima o broju oboljelih od COVID-19.

“ Situacije je mnogo bolja, sve je manje zaraženih a dočekali smo i to da nam dan prođe bez transporta pacijenata sa lošom kliničkom slikom, brine nas povećani broj zaraženih u Domu za lica ometena u razvoju”, rekao je Ćorović

Zbog poboljšane epideomiološke situacije, Štab za vanredne situacije donijo je odluku da se produži rad svim  privrednim subjektima do 21 sat, dok će  baštama  biti dozvoljen rad do 23 sata.

Izuzetak će biti za dane Bajrama kad će ugostiteljski objekti koji će raditi do 18 sati, kako bi se izbjegla veća okupljanja koja predstavljaju rizik za širenje ovog virusa.

Predsjednik opštine Tutin, Kenan Hot je nakon sjednice lokalnog štaba za vanredne situacije rekao da  su privredni subjekti i privreda teško pogođeni ovom krizom i da je lokalna uprava je oslobodila svih poreza i taksi privrednike.

Ocjenio je da ohrabrujuće stanje u Tutinu, ali ne daje za pravo za opuštanje.

“Svi kao zajednica smo u realnom problemu, apaelujem na građane da se pridržavaju svih propisanih mjera kako bi na bolji način dočekali treći talas virusa koji najavljuju za jesen”, poručio je Hot

Po nalogu opštinskog Štaba za vanredne situacije JKP Gradac, naloženo je da preko Zavoda za javno zdravlje, obavalja pojačanu analizu kvaliteta vode sa gradskog vodovoda, a Službi za zaštitu životne sredine da sa nadležnim institucijama ispita kvalitet vazduha u opštitini Tutin.

Izvor i foto: Albina Pramenković, SNews

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: