Aktuelno Društvo

U Tutinu zbog poplava proglašena vanredna situacija

Na području Opštine Tutin je zbog opasnosti od poplava proglašena vanredna situacija, potvrđeno je za SNews.

Koordinator Štaba za vanredne situaciju Bešir Hot je rekao da je ta odluka na današnjoj drugoj sjednici Štaba za vanredne situacije Opštine Tutin i biće na snazi dok ne prestanu padavine. Opštinski štab za vanredne situacije je u stalnom zasjedanju.

Hot je rekao da ima više od dvadeset poplavljenih objekata

“Ima mnogo objekata, ljudi zovu sa terena. U prvom javljanju sam rekao da je poplavljeno dvadesetak objekata, ima vjerovatno i više. Komisija će utvrditi nastalu štetu. Na području Donje Pešteri ima poplavljenog područja i trenutno nemamo podataka o nastaloj šteti. Voda za piće je zbog povećane mutnoće neispravna, snabdjevanje eletričnom energijom je uredno”, izjavio je Hot.

On je potvrdio da je magistralni put Tutin – Mehov krš i dalje zatvoren za saobraćaj.

Predsjednik Opštine Tutin i Kenan Hot je ranije danas rekao da je usljed obilni padavina, na Gornjoj Pešteri jutros od oko šest sati, došlo do izlijevanja rijeka Vidrenjak i Pečalnica i da ono što se desilo 2014. i 2016. desilo se i danas.

On je istakao da je jutros evakuisana jedna porodica.

“Angažovali smo svu raspoloživu mehanizaciju koja reaguje na tri, sada kritične lokacije, kod (fabrika namještaja), gradskih bazena i Dubovu. Jutros smo spasili jednu porodicu kada je došlo do ugrožavanja života. Najvažnije nam je u ovom trenutku da spasimo ljudske živote, da zaštitimo imovinu građana i privrede i sve ono što je važno da odradimo mi ćemo odraditi”, izjavio je Hor za tutinsku Sandžačku tv mrežu.

On je građane pozvao na saradju i razumjevanje istakavši da je mehanizacija na raspolaganju, kao i privredni subjekti sa svojim kapacitetima.

Rijeka Vidrenjak izlila se jutros u blizini autobuske stanice i na još nekoliko mjesta pored puta ka Mehovom kršu.

Zbog situacije sa poplavama djeca koja pohađaju nastavu u drugoj smjeni u Tutinu nisu išla u školu.

Kako je javila Sandžačka tv mreža na području Tutina je u proteklih 12 sati palo 90 litara po kvadratnom metru i prema posljednjim informacijama vodostaj rijeke Vidrenjak je u konstantnom porastu.

Foto: Faruk Imamović, fb

Povezane vijesti