Aktuelno Politika Regija

Ugljanin čestitao Dan nezavisnosti Kosova: Bliske veze bošnjačkog i albanskog naroda

Predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin je, povodom 17. februara – Dana nezavisnosti Republike Kosovo, uputio čestitke predsjedniku Republike Kosovo Hašimu Tačiju i premijeru Republike Kosovo Albinu Kurtiju.

Kako je navedeno iz SDA Sandžaka Ugljani je tu čestitku uputio u ime građana Sandžaka i u svoje lično ime.

“Vama, Vašim saradnicima i svim građanima Republike Kosovo upućujem najiskrenije čestitke povodom 17. februara – Dana nezavisnosti Republike Kosovo. Drago mi je što danas možemo da kažemo da je Republika Kosovo opravdala svoju težnju za slobodom i uspjela uspostaviti primjer države u kojoj svi njeni građani imaju jednake šanse za punu afirmaciju i integraciju u društvo”, stoji u Ugljaninovoj čestitki upućenoj zvaničnicima Kosova.

On je istakao da, zahvaljujući naporima slobodarskog duha svojih građana, Kosovo danas predstavlja modernu državu, zasnovanu na vladavini prava, pravnoj sigurnosti i jednakosti pred zakonom.

“Sa željom da i u narednom periodu nastavimo njegovati i unapređivati bliske veze bošnjačkog i albanskog naroda, kao i veze Sandžaka i Kosova primite izraze mog iskrenog prijateljstva i poštovanja”, poručio je lider SDA Sandžaka.

Povezane vijesti