Aktuelno Globus Turska

Ugljanin podržao Erdogana i akciju “Izvor mira”

Lider SDA Sandžaka i osnivač Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Sulejman Ugljanin je preko društvenih mreža uputio podršku turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu i akciji turske vojske “Izvor mira”.

“Podržavam predsjednika Repubilke Turske Redcepa Tayyipa Erdogana u namjeri da obezbjedi sigurnost duž granice sa Sirijom. Siguran sam da će akcija turske vojske ‘Izvor mira’ u Siriji uspostaviti sigurnost duž granice i omogućiti povratak autohtonog stanovništva da nastavi živjeti bez straha u svojim vjekovnim ognjištima”, objavio je Ugljanin na twitter i facebook nalogu.

Ministarstvo odbrane Turske je saopštilo da su Oružane snage Turske (TSK) u okviru operacije “Izvor mira” pokrenuli i kopnenu operaciju.

U objavi Ministarstva odbrane navodi se da je pokrenuta kopnena operacija istočno od rijeke Eufrat.

Oružane snage Turske (TSK) u srijedu, 9. oktobra uz naredbu predsednika Erdogana su u 16:00 sati po lokalnom vremenu pokrenule operaciju “Izvor mira”, čiji je cilj uspostaviti mir i sigurnost u regiji te uništiti teroristički koridor koji teroristi namjeravaju uspostaviti južno od granice s Turskom.

Ministarstvo odbrane Turske je saopštilo da su teroristi jedina meta u okviru operacije “Izvor mira” na sjeveru .

Povezane vijesti