Aktuelno Bosna i Hercegovina Društvo

Uhapšen nasilnik zbog maltretiranja Bošnjaka u Prijedoru

Izuzetno neugodne scene doživio je povratnik u Prijedor Azrin Hodžić. Zbog zastave BiH na auto-prikolici prijetnje mu je juče uputio Renato Marjanović, koji je u međuvremenu uhapšen, objavila je BHRT.

Marjanović je jučer na svom Facebook profilu objavio snimak na kojem se vidi kako tjera Hodžića da odlijepi naljepnicu sa grbom zastave BiH s prikolice.

Pogledajte šokantan snimak iz Prijedora: Ničim izazvan, Marjanović od Hodžića tražio da skine grb BiH sa svoje autoprikolice

Pogledajte šokantan snimak iz Prijedora: Ničim izazvan, Marjanović od Hodžića tražio da skine grb BiH sa svoje autoprikolice

Gepostet von Senzor.ba am Dienstag, 12. März 2019

 

“Azrin skida zastavu BiH sa prikolice. Gledaj vamo.Reci izvinite Srbi u Prijedoru što sam lijepio zastavu BiH na prikolici, neću nikad više. I poštujem Republiku Srpsku, Milorada Dodika ko predsjednika”, rekao je Renato primoravajući Hodžića da ponavlja za njim.

Obraćajući se u kameru mobilnog telefona Marjanović je poručio: “A ja se tebi izvinjavam što se ovaj nemili događaj morao destit i niko te ne smije dirat u gardu i nemoj ovo više da lijepiš, a možeš slobodno nosit svoje ime. nemoj ko da jw diro čovjeka, inače imaće problem sa mnom. jer evo ko što vidite skinuo je zastavu, čovjek je fer i korektan. Ti si moj brat od danas i ne smije te niko dirat, jer dogovoreno”

Iz prijedorske policije su, uz navođenje inicijala, potvrdili da je uhapšen R.M. (1988.) iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je 11. marta, na otpadu sekundarnih sirovina u Prijedoru, počinio krivična djela zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje i tjelesna povreda na štetu tridesetdevetogodišnjeg lica iz Prijedora.

Sve dalje mjere i radnje prema licu lišenom slobode preduzimat će se u saradnji s postupajućim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

Povezane vijesti