4 Decembra, 2023
Aktuelno Društvo Sjenica

Uhapšen sudija Osnovnog suda u Sjenici i službenici suda i Katastra nepokretnosti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru u zajedničkoj akciji sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Pazaru i Bezbjednosno-informativnom agencijom (BIA) uhapsili su Lj. V. (1977) sudiju Osnovnog suda u Sjenici zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo kršenje zakona od strane sudije, javnog tužioca i njegovog zamjenika.

Takođe, uhapšeni su i M. H. (1966) iz Sjenice, zaposlen u ovom sudu, kao i D. P. (1968) radnik službe Katastra nepokretnosti, zbog postojanja osnova sumnje da su mu pomagali u vršenju ovog krivičnog djela.

“Sumnja se da je Lj. V.u produženom trajanju od 2015. do 2019. godine u sudskim postupcima koje je vodio, u namjeri da nekim licima pribavi korist, a drugima nanese štetu u iznosu od preko 1.500.000 dinara kršio zakon, ovjeravajući ugovore o prometu nepokretnosti sa osobama koje tom prilikom nisu bile prisutne. M. H. i D. P. se sumnjiče da su stvarali uslove i otklanjali prepreke sudiji Osnovnog suda u Sjenici da izvrši ovo krivično djelo”, saopšteno je iz PU Novi Pazar.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: