Aktuelno Crna Gora Društvo Sandžak Srbija

Upozorenje, noćas jak mraz od srijede obilan snijeg

Na području regije Sandžak u toku noći i u utorak se očekuju hladno vrijeme i mraz, najavili su meteorolozi.

Meteorolozi najavljuju temperature i do minus dvadeset stepeni Celzijusa.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) Srbije izdao je upozorenje za područje Srbije na jak mraz.

U toku noći, 07. i 08. januara i u utorak ujutro (08.01.) na području Srbije umjeren i jak mraz, od -18 do -8 °C.

U utorak poslije podne, uveče i u toku noći, kao i u srijedu ujutro (09.01.) na sjeveru i zapadu Srbije očekuje se lokalna pojava kiše koja se može lediti na tlu.
Za srijedu je izdato upozorenje za područje jugozapadne i jugoistočne Srbije na obilan snijeg.

“U sredu i četvrtak (09. i 10.01.2019.) na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije obilan sneg i značajno povećanje visine snežnog pokrivača”, navode iz RHMZ-a.

U crnoj Gori u utorak tokom dana postepeno povećanje oblačnosti, a krajem dana i tokom noći u kontinentalnim predjelima snijeg, na primorju kiša, a ponegdje je moguća i susnježica.

Mraz se očekuje na području Pljevalja sa temperaturom do minus 19 stepeni.

“Tokom jutra na kopnu umjeren do jak mraz, a na sjeveru po kotlinama moguća magla ili niska oblačnost. Vjetar u drugom dijelu dana i tokom noći, mjestimično umjeren do pojačan, južni i istočni, prvenstveno u višim planinskim predjelima na sjeveru i duž obale. Jutarnja temperatura vazduha -17 do 0, najviša dnevna -5 do 7 stepeni”, navode na sajtu Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore.

U srijedu, na području Crne Gore pretežno oblačno, u nižim predjelima na jugu sa kišom, u ranim jutarnjim satima ponegdje su moguće i sniježne padavine, a u ostalim djelovima snijeg. Ponegdje se očekuju intenzivnije padavine. Postepen prestanak padavina na jugu se očekuje krajem dana. Vjetar tokom dana u pojačanju, sjeverni i sjeveroistočni, krajem dana i tokom noći, pojačan i jak. Jutarnja temperatura vazduha -8 do 3, najviša dnevna -3 do 8 stepeni.

Visina snijega se kreće i do 82 centimetara, koliko je izmjereno na Kopaoniku. U Sjenici i na Zlataru snijega ima u viisni od 25 do 50 centimetara. Na Žabljaku je izmjereno 41 centietar, u Pljevljima 28, Rožaje 23, Plavu 10, Bijelom Polju 7, Beranama 6 centimetara.

Povezane vijesti