19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija Tutin Zdravlje

Uz Vidrenjak u Tutinu posađena stabla u akciji “Za šumu u tvom kraju“

Tutin je deveti grad u kojem je realizovana akcija DDOR osiguranja „Za šumu u tvom kraju“ i tom prilikom simbolično su jedno stablo zasadili zajedno Marko Putnik, koordinator Oblasti za marketing i komunikacije DDOR osiguranja i  Salih Hot, predsjednik Opštine Tutin. 

Nakon simbolične sadnje Putnik je kazao da je Tutin poseban, jer su se njegovi građani masovno odazvali i glasali da stabla stignu baš kod njih, te je zbog toga, kako je naveo, bio red da se obilježi sadnjom dvadeset stabala za buduće generacije. 

“Svjesni smo da čak i najmanja akcija može da napravi razliku, a klimatske promene su bitno pitanje, jer to je rizik koji može pogoditi sve naše živote i našu poslovnu budućnost”, ukazao je on.

Putnik je naglasio da su potpuno svjesni činjenice da iz njegovanja tradicije i povjerenja u savremenim okolnostima, industrija osiguranja igra ključnu ulogu u privredi, ali isto tako i u borbi protiv klimatskih promena. 

Predsjednik Opštine Tutin, Salih Hot je naveo je da je u Tutinu posađeno 20 stabala drveća, te se zahvalio na donaciji koja ima za cilj očuvanje životne sredine.

“Tutin je deveti od deset gradova u kojima će biti realizovano urbano ozelenjavanje. One mogu pomoći u smanjenju zagađenja vazduha, povećanju kiseonika, stvaranju hladovine, očuvanju biološke raznolikosti i poboljšanju kvaliteta života stanovnika”, kazao je Hot.

Prvi čovjek Tutina je izrazio nadu da će ovaj primjer inspirisati i druge kompanije da slijede isti put i da zajedničkim snagama doprinesu očuvanju prirodnih resursa i stvaranju zdravijeg okruženja za sve nas.

Prije Tutina, u decembru 2022. godine, u Novom Sadu je zasađeno 50 stabala, u Zrenjaninu u februaru ove godine još 78 stabala, u Smederevu 21, u  Sremskoj Mitrovici 44, u Subotici 42 stabla, u Vršcu 100 stabala, u Beogradu 25 i u Novom Pazaru 57 sadnica. 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: