Sandžak Tutin Zdravlje

Voda u Tutinu ispravna za piće

Objavljivanje informacija na internetu prema kojima je voda u Tutinu mutna i neispravna za piće je “uzbunjivanje građana”, poručili su nadležni.

Šef laboratorije filterskog postrojenja u Tutinu Šemsudin Elesković rekao je da je voda ispravna za piće i da se analize ispravnosti vode rade svakog sata.

“Svi parametri koji čine taj uzorak su higijenski ispravni i odgovaraju pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode. Obišli smo dječji vrtić i Dom zdravlja i ti uzorci su ispravni, što se tiče našeg rada on odgovara higijenskom pravilniku o ispravnosti vode za piće. Ovdje se rade analize na svaki sat i svi ti ispitani uzorci odgovaraju pravilniku. Mutnoća vode je ispod jedan. Imamo parametre u gradu od 75 do 0.90, što odgovara pravilniku o ispravnosti vode za piće”, rekao je Elesković za Sandžačku tv mrežu.

Prilog Sandžačke tv mreže 

On je, zamolivši građane da ne nasijedaju na takve priče, istakao da je pojava informacija na internetum prema kojima je voda u Tutinu neispravna za piće, “uzbunjivanje građana”.

Jedna internet stranica bez impresuma objavila je 4. februara da zbog padavina voda iz gradskog vodovoda u Tutinu nije za ljudsku upotrebu, javljaju građani.

Novo filtersko postrojenje za grad Tutin počelo je sa radom na Dan opštine Tutin, 28. maja 2017. godine, u naselju Dubovo. To je najveći kapitalnog projekat tutinske opštine u posljednjih nekoliko decenija, a za izgradnju ovog objekta dugo se zalagao rahmetli Šemsudin Kučević, dugogodišnji predsjednik tutinske opštine.

Ovaj projekat je u većiskom dijelu izgrađen sredstvima poreskih obveznika Tutina i donacije Vlade Srbije i turske razvojne agencije TIKA.

Filtersko postrojenje radi u okviru JKP “Gradac” Tutin ima 13 stručnih i obučenih radnika i kapicetet proizvodnje 150 litara pijaće vode u sekundi.

Sa ceremenije svečanog otvaranja Filterskog postrojenja u Tutinu 28. maja 2017. godine

Povezane vijesti