Aktuelno Regija Srbija Turska

Vučić i Erdogan se složili da su mir i stabilnost u regionu od velike važnosti i za cijelu Evropu

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan su u današnjem telefonskom razgovoru naglasili čvrstu opredjeljenost da zajedničkim snagama, kroz rad Visokog savjeta za saradnju, unaprjeđuju sveukupne odnose Srbije i Turske, saopšteno je iz kabineta Predsjednika Srbije.

Oni su najavili da će sljedeća sednica tog Savjeta biti održana tokom zvanične posjete predsjednika Turske Srbiji, koja je najavljena za ovo ljeto. Tom prilikom biće obilježena i 140. godišnjica uspostavljanja diplomatskih odnosa dvijju zemalja.

Vučić i Erdogan su, osim o bilateralnim odnosima, razgovarali i o regionalnoj situaciji. Oni su naglasili da su mir i stabilnost u regionu od velike važnosti i za cijelu Evropu.

“Predsjednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što je Turska i sa Bosnom i Hercegovinom, kao prethodno sa Srbijom, potpisala Protokol o izgradnji auto-puta između Beograda i Sarajeva. On je rekao da očekuje da radovi na izgradnji te važne saobraćajnice počnu tokom ljeta”, navedeno je u saopštenju.

Povezane vijesti