Aktuelno Novi Pazar Politika Sandžak Srbija Tutin

Vučić u petak dolazi u Sandžak

Srbijanski predsjednik i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić će u petak, 22. februara posjetiti Novi Pazar i Tutin, nezvanično je potvrđeno za SNews.

Još nije poznato da li će posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Novom Pazaru i Tutinu biti u okviru kampanje “Budućnost Srbije”.

“Vučić će u petak posjetiti gradsku upravu Novog Pazara, a boraviće i u Tutinu. Sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihadom Biševcem će razgovarati o projektima koje će u svjstvu šefa države podržati”, rekao je izvor SNews-a.

Predsjednik Srbije će prema još nepotvrđenom protokolu tokom boravka u Tutinu obići učesnike jednog projekta koji je podržala Vlada Srbije, kao i jednu fabriku namještaja u tom gradu.

U svojstvu šefa države Aleksandar Vučić je u Sandžaku posljednji put boravio u oktobru 2017. godine, zajedno sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom. Iste godine Vučić je kao premijer zajedno sa dugogodišnjim ministrom u Vladi Srbije Rasimom Ljajićem 19. marta 2017. godine otvorio atletski stadion Hadžet u Novom Pazaru.

Podsjećamo da je Vučić tada, zajedno s Ljajićem, poručio da će se preko Pešterske visorvani raditi autoput kroz Sandžak kao i da je Novom Pazaru potrebna investicija i fabrika od 1000-2000 radnika.

“Dovešćemo u Kraljevo po svaku cenu, istji je slučaj i sa Novi Pazarom. Kao št vidite ja tu vrstu razlika ne pravim uopšte. Ja sam predsednik Vlade Srbije i svih njenih građana”, rekao je Vučić uoči predsjedničkih izbora 2017. godine.

Na izborima održanim 2. aprila 2017. godine Vučić je osvojio preko 70 posto glasova u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu i Novoj Varoši.

Povezane vijesti