24 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

“Za krst časni i slobodu zlatnu” u Novom Pazaru (VIDEO)

Uz srpsku zastavu i pokazivanje mišića, član Predsjedničkog kolegijuma Srpske radikalne stranke (SRS) Jelena Stojanović je na twitter nalogu objavila video snimak sa proslave Božića na kružnom toku kod naselja Šestovo u Novom Pazaru.

Uz taj video sadržaj, u komentarima okarekterisn kao provokacija, objavljena je muzička podloga “Za krst časni i slobodu zlatnu”.

Na videu je prikazano kako nekoliko desetina mladih drži upaljen baklje, a vide se i dvije osobe koje na saobraćajnom znaku, na samom kružnom toku, mašu srpskom zastavom i bakljom. Za to vrijeme, uz prisustvo policije, saobraćaj je u ovom dijelu grada bio usporen.

Ovaj video ima već više od 148 hiljada preleda i naišao je na različite reakcije, te je povezan sa nacionalističkim i radikalskim provokacijama.

Između ostali ljudi su ovako komentarisali

“Teranje inata muslimanima. Ne slave oni božić. Mnogima je božić i u podrinju poslužio za prijetnje, Bolesni nacinalizam i poziv na sve i svašta.”

“Šta je ovde časno jadna moja Jelena??!

“Izazivate građanski rat opet. Ovo nema veze sa pravoslavljem i hrišćanstvom Vi volite krv na rukama ako nije vaša. Ne prolivajte više krvi srpske i bošnjacke zarad svojih deviznih računa…”

“Odvratno, da me sramota što sam Srbin. Izvinite braćo muslimanske vjere”.

“Jbt svuda je služba pustila operativce sa tribine…Zemlja propo”.

Prema slobodnoj enciklopediji “Za krst časni i slobodu zlatnu”, srpska je izreka koja se kao slobodarski poklič uglavnom koristila u odnosu na oslobođenje Srba od turske vlasti na Balkanu.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: