Aktuelno Izbori u Srbiji 2020. Politika Srbija

Za listu “Akademik Muamer Zukorlić – Samo pravo – Stranka pravde i pomirenja – Demokratska partija Makedonaca” počelo prikupljanje potpisa

Stranka pravde i pomirenja (SPP) saopštila je da je u srijedu počela sa prikupljanjem potpisa i na taj način sticanje uvjeta za izlazak na predstojeće izbore.


Generalni sekretar te manjinske stranke Edin Đerlek rekao je da su euforično počeli sa prikupljanjem potpisa i da je nosilac liste Muamer Zukorlić.

“Veliki je broj ljudi uprkos ovim vremenskim prilikama. Želim ovom prilikom da se zahvalim njima i svim volonterima koji su se javili da pomognu u radu prilikom prikupljanja potpisa. Dakle, naša lista se zove ‘Akademik Muamer Zukorlić – Samo pravo – Stranka pravde i pomirenja – Demokratska partija Makedonaca’. Ovom prilikom želim da pozovem sve ostale građane da daju podršku našoj listi“, rekao je Đerlek, objavili su mediji bliski stranci Muamera Zukorlića.

SPP navodi da će se potpise prikupljati u svim sandžačkim gradovima i ostalim mjestima u Srbiji gdje ova partija ima formirane odbore.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u srijedu je donio odluku o raspisivanju redovnih parlamentarnih izbora za 26. april. rPedsjednica srbijanskog parlamenta Maja Gojković odluku istog dna je doonijela odluku o raspisivanju redovnih lokalnih izbora takođe za 26. april 2020. godine.

Foto: SPP

Video: SANA, youtube

Povezane vijesti