Aktuelno Društvo Srbija

Zašto su u Novom Pazaru skuplje takse za potvrde Poreske uprave?

Postupajući po pritužbi građana-poreskih obveznika u Novom Pazaru SNews je danas zatražio zvaničan odgovor od Poreske uprave Ministarstva finansije Republike Srbije da li, u zavisnosti od grada i opštine u Republici Srbiji, postoji razlika u visini novčanih iznosa taksi za razne potvrde i uvjerenja koja izdaje ta državna institucija.

Redakciji SNews-a su dostavljena tri faksimila potvrde-uvjerenja izdate poreskim obveznicima, u Novom Pazaru, Novom Beogradu i Somboru, radi podnošenja zahtjeva za povraćaj PDV-a iz inostranstva. Na izdatim dokumentima iste namjene u Novom Beogradu je naplaćeno 600, u Somboru 620, a u Novom Pazaru srbijanska Poreska uprava je poreskom obvezniku naplatila dva puta više, 1.830 dinara.

SNews je Poreskoj upravi uputio zahthe za izjavu i odgovor na pitanja, između ostalih, ako zvanično razlika postoji, na osnovu kojih zakonskih propisa i zašto ne važe isti iznosi za čitavu teritoriju Republike Srbije?

Takođe su zatraženi odgovor na pitanja da li je u posljednjih pet godina bilo pritužbi građana na rad Poreske uprave Filijale u Novom Pazaru, zbog dikriminacionog odnosa, zloupotrebe službenog položaja, nesavjesnog rada, korupcije i slično, od strane državnih službenika.

Povezane vijesti