Aktuelno Društvo Globus Srbija

Zbog trgovine drogom u Evropi uhapšen 31 državljanin Srbije

U okviru akcije Zajedničkog istražnog tima policija i tužilaštava Srbije, Austrije, Češke i Slovačke srbijanska policija je uhapsila sedam osoba, članova organizovane kriminalne grupe, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična djela neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Akaciju je sprovela Uprava kriminalističke policije u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal Srbije. U Beogradu su uhapšeni M.R. (41), V.N. (42), M.Č. (47), M.N. (39), M.M.(38), V.J. (47) i A.N. (45).

MUP Srbije je saopštio da je ovoj višemjesečnoj akciji Zajedničkog istražnog tima policija i tužilaštava Srbije, Austrije, Češke i Slovačke na teritoriji ovih zemalјa u prethodnom periodu ukupno je uhapšena 31 osoba, koji su državlјani Srbije, a otkrivene su ilegalne laboratorije za uzgajanje marihuane u vještačkim uslovima i zaplijenjena je veća količina narkotika.

“Ukupno je zaplenjeno 105,6 kilograma marihuane,otkrivne su tri laboratorije sa 3.354 bilјaka kanabisa, 1,4 kilograma heroina, 3,5 kilograma kokaina, 12,5 kilograma paracetamola, 61.000 evra, kao i veća količina opreme za ilegalne laboratorije”, navedeno je iz MUP-a Srbije.

Kako se sumnja, osumnjičeni su, u periodu od 2017. godine do hapšenja, instalirali više ilegalnih laboratorija za proizvodnju marihuane na teritoriji Austrije i Češke, gdje su proizvodili marihuanu, koju su distribuirali širom Evrope.

Oni su uz pomoć „kurira“ prevozili narkotike u vozilima sa specijalno izrađenim bunkerima. Takođe, sumnja se da su na taj način transportovali i kokain i heroin širom Evrope i organizovali uličnu prodaju heroina na teritoriji Beča u Austriji.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Povezane vijesti