Aktuelno Politika Turska

Zukorlić čestitato Imamogluu izbor za gradonačelnika Istanbula

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić čestitao je pobjedu na izborima za gradonačelnika Istanbula Ekremu Imamogluu.

Zukorliće je u čestitci kandidatu opozicione sekularne Republikanske narodne partije (CHP) poručio da, kako je navedeno, povjerenje koje dobio od dominantnog broja Bošnjaka porijeklom iz Sandžaka i Bosne dokazuje da njegov “izbor za gradonačelnika Istanbula navješćuje još intenzivniju brigu o našoj braći te osjećaj za probleme s kojima se svakodnevno susreću”.

“Istanbul, kao svjetska metropola u kojoj se prožimaju kulture i civilizacije, uvijek je znao da prepozna prave vrijedosti i ukaže povjerenje onima koji su dostojni i sposobni da budu nosioci i pokretači promjena, razvoja i kreiranja novih društvenih tokova, što u ovome trenutku toliko treba cijelome čovječanstvu”, objavljeno je na internet stranici SPP-a.

Lider SPP-a je naveo kako vjeruje da će Imamoglu svoj mandat na poziciji gradonačelnika ove metropole usmjeriti ka osnaživanju individualnih i kolektivnih prava svih građana i zajednica, te da će Bošnjaci Istanbula imati iskrenog prijatelja, podršku i oslonac za afirmaciju vlastitog identiteta, promociju kulturne baštine i integrisanje u kosmopolitski duh Istanbula.

“U tom duhu, želim Vam puno uspjeha u radu na opću korist građana Istanbula kao i cijele Turske, uz poruku da u nama Bošnjacima Sandžaka, Stranci pravde i pomirenja i meni lično imate iskrene prijatelje spremne na saradnju na obostranu korist naših naroda”, poručio je Zukorlić u svojstvo predsjednika Stranke pravde i pomirenja i narodnog poslanika Muamer Zukorlić.

Povezane vijesti