Aktuelno Politika Srbija

Zukorlić od Koštunice dobio pištolj (dozvolu) i zakon

Nakon gostovanja u emisiji “Utisak nedelje”, u nedjelju naveče kod Olje Bećković, predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) i narodni poslanik Muamer Zukorlić je objavio na društvenim mrežama da nikada nije doživio ovoliko neznanja, laži i mržnje.

Na “Nova S” tv u emisji “Utisak nedjelje” pored Zukorlića koji je i predsjednik Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo srbijanskog parlamenta, govorili su i univerzitetski profesori Biljana Stojković i Vladeta Janković.

Janković, inače bivši potpredsjednik i funkcioner Demokratske stranke Srbije (DSS) i saradnik Vojislava Koštunice, je govoreći “rastegljivom shvatanju zakona od strane Zukorlića”, rekao da je on tražio od tadašnjeg premijera Srbije Vojislava Koštunice (dozvolu) pištolj i pasoš za svoju treću suprugu u kojem će biti njena fotografija s hidžabom.

Zukorlić je, uz burnno reagovanje, potvrdio da je tražio pištolj za ličnu bezbjednost ali je negirao da je tražio pasoš sa fotografijom u hidžabu za svoju treću suprugu, već je ustvrdio da je to tržio za sve pokrivene muslimanke kojima se vidi lice.

UTISAK NEDELJE – Akademik Muamer Zukorlić

UTISAK NEDELJE – Akademik Muamer Zukorlić

Gepostet von Muamer Zukorlić am Sonntag, 8. Dezember 2019

“Dijalog” Jankovića i Zukorlića je u ovom dijelu emisije (01:32-01:36 )izgledao ovako:

Janković: “Sad pokušajte mene da kažate da lažem kad ispričam nešto o vašem shvatanju zakona.Vlada protiv koje ste vi bili i koja vam je navodno pravila velike teškoće, u svoje vreme imali ste neke zahteve. Dolazili ste da tražite oružje, koje ste dobili.Koliko znam pištolj”.

Vladeta Janković

Zukorlić: “A mislite za ličnu bezbjednost. Hoće neko pomislit za streljanu, hoće ispast. Samo budite do riječi”.

Janković : Hoću da vam kažem koliko je vaše shvatanje zakona rastegljivo. Ovo drugo je zanimljivije. Samo hoću da kažem koliko je vaše shvatanje zakona. Vi ste došli, tražili prijem kod predsjednika Vlade, koji vas je primio i dugo i ljubazno s vama razgovarao. Jedini vaš zahtjev je bio, da u pasošu vaše, ako se ne varam, treće žene, njena slika bude sa hidžabom.

Olja Bećković: “Čekajte, čekajte”

Zukorlić: Jeste vi dobro, Bože me sačuvaj. Izgledate kao Mića…Halo, Bože me sačuvaj, ovo je uvredljivo

Janković:”Onda ste mi rekli da lažem, plus ste dobili lekciju o zakonu da to zakon ne dopušta”.

Zukorlić: “Bože me sačuvaj. Vi niste stavrno u redu. Dozvolite da pojasnim”.

Janković: “Samo ovde recite, demantujte”.

Muamer Zukorlić

Zukorlić: “Ne mogu da dođem sebi. Radi se o zvaničnom zahtjevu. Ja kao muftija, kao predvodnik Islamske zajednice, sam podnio zahtjev za sve muslimanke koje nose magramu na glavi, pokrivaju, odnosno oblače se hidžabom, u duhu islamskih propisa, gdje se cijelo lice vidi, to smo mi tražili. Sljedeći zakon u Srbiji je prihvatio to muslimankama. Zbog toga smo bili jako zahvalni. To je bilo jako važno.Ovo je bruka i saramota, to je potpuna laž. Čujte treća žena, jeste vi dobro?. To je bruka i sramota, to je laž. To vam sad kažem direktno. Podnio sam zvanični zahtjev u ime svih muslimaski u ovoj zemlji koje se oblače po islamskim propisima. Do tada nisu mogle imati fotografiju u ličnoj karti s mahramom na glavi, nego su morale biti otkrivene kose što je po islamskim propisima nedopustivo. To je bio zvanični zahtjev, promjenom zakona o ličnim dokumnetima to je prihvaćeno. Ovo, da je neko tražio ličnu katu sa prekrivenim licem je nonsens”.

Janković: “Nije ličnu kartu nego pasoš”.

Zukorlić: “Svejedno, to je potpuni nonsens. To je potpuna laž, moja supruga ne nosi nikab, takozvani, koji prekriva lice. To je poptuna laž čime se vi bavite. Pravite karikaturu o jednoj kulturi i civilizacije, od našeg pdnosa i naših prava. Da top predstavite, sad će ljudi da kažu, e čekaj šta je on tražio. Nemojte molim vas. To je strašno”.

Janković” Neću više ništa da kažem”.

Zukorlić: “Bolje da niste ni ovo”.

Janković”Ovo je ispod svakog nivoa, to su stvari dokazive, to se sve može dokazati”.

Zukorlić: “Šta je dokazivo, pa akti postoje. Halo! Bože me sačuvaj! To je uvredljivo.

Janković: “Uvredljivo je to što vi govorite ljudima da lažu, podižete ton, to je…Rekao sam kako je vaše shvatanje zakona i ostajem pri tome.

Zukorlić (namješta mikrofon): “Bože me sačuvaj”.

Olja Bećković: “Za ovo nam sad treba svedok, hajmo da čujemo gledaoce”.

Foto: PrtSc fb. Utisak nedelje

Povezane vijesti