29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika

Protest ispred Gradske uprave u Novom Pazaru

Grupa građana, oštećenih radnika Tekstilnog kombinata Raška, organizuje danas u 14 sati protest ispred zgrade Uprave Grada Novog Pazara. Radnici TK Raška iz Novog Pazara traže novčana potraživanja od kompanije u stečaju, prenosi Nova.

Irfan Ugljanin, jedan od organizatora protesta, tvrdi da je Uprava Grada Novog Pazara prodavala zemljište i objekte fabrike privatnim licima i na taj način oštetila radnike tekstilnog kombinata Raška za više miliona eura.

Kako Nova piše, protest je najpre trebalo da bude organizovan zbog ovih i sličnih razloga vezanih za fabriku TK Rašku, ali su se u međuvremenu organizatori predomislili i odlučili da za danas pozovu i građane Novog Pazara, kako bi iskazali opšte nezadovoljstvo za stanje u gradu, a posebno za situaciju vezanu za Opštu Bolnicu u Novom Pazaru, lošu organizaciju i veliki broj preminulih od posledica koronavirusa u junu i julu mesecu ove godine.

“Mi imamo odobrenje da organizujemo protest, savetovano nam je da protest bude do 50 okupljenih, ali očekujemo mnogo veći broj. Skoro da nema kuće u Novom Pazaru čiji roditelji nisu radili u Fabrici Raška, svi su oni oštećeni i na neki način ovo je pitanje svih građana ovog grada. Pozvali smo sve građane da dođu, da se suprostavimo ovakvom vođenju grada, da probamo da zaustavimo revanšizam ljudi iz OB Novi Pazar prema lekarima koji su potpisali peticiju za smenu Mahmutovića kao direktora bolnice, da konačno rešimo pitanje koliko je naših građana preminulo od posledica koronavirusa i da vidimo gde i kako su završile brojne donacije koje je bolnica u Novom Pazaru dobila od donatora za vreme pandemije koronavirusa tokom leta”, rekao je za Nova.rs Irfan Ugljanin, jedan od organizatora protesta.

izvor:nova.rs

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: