25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Nova Varoš

Nova Varoš: Gurali policajce, detaljna provjera prekoračenja ovlašćenja policijskih službenika

Policijska uprava Prijepolje je sapštila da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novoj Varoši, odmah po dobijanju video zapisa na kome se vidi upotreba sredstava prinude prilikom intervencije policije u tom gradu, preduzeli su sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja. i da je utvrđeno da je snimak nastao 4. juna prilikom postupanja trojice policijskih službenika PS Nova Varoš prema dvadesetjednogodišnjem mladiću koji je udarao u postavlјenu reklamu na jednoj banci.

“Tom prilikom, dvojica muškaraca starosti 24 godine i devetnaestogodišnjak ometali su policajce tako što su ih vukli za delove uniforme i ruke, gurali i otimali se usljed čega je jedan policajac, u cilјu sprečavanja dalјeg vršenja krivičnog djela, upotrebio službenu palicu”, navodi se u saopštenju. 

Po nalogu nadležnog Osnovnog javnog tužilaštva u Prijepolјu protiv trojice muškaraca biće podnijete krivične prijave za krivično djelo ometanje ovlašćenog službenog lica u vršenju službene dužnosti iz Zakona o javnom redu i miru u redovnom postupku.

Također, protiv dvadesetjednogodišnjeg muškarca biće podnijeta prekršajna prijava zbog učinjenog prekršaja nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje.

Iz PU Prijepolje navode i da su u toku detalјne provjere da li je bilo prekoračenja ovlašćenja tokom postupanja policijskih službenika u ovom događaju.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: