29 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Politika

Bošnjačka stranka zadovoljna rezultatima lokalnih izbora

Portparol Bošnjačke stranke (BS), Adel Omeragić izjavio je da je ta stranka veoma zadovoljna preliinarnim rezultatima lokalnih izbora u Rožajama, Plavu, Bijelom Polju i Baru, kao i reakcijama građana na političko djelovanje BS-a u periodu između lokalnih izbora i nakon političkih promjena u Crnoj Gori 2020. godine.

“I pored činjenice da smo na državnom nivou bili van vlasti u periodu od 16 mjeseci i da smo u međuvremenu ostali bez našeg prvog predsjednika i jednog od osnivača stranke, rahmetli Rafeta Husovića, u svim opštinama u kojima smo na izbore izašli samostalno zabilježili smo značajan rast podrške birača u odnosu na prethodne lokalne izbore i popravili političku poziciju stranke u svim opštinama. To nam govori da su Bošnjaci u Crnoj Gori ne samo nastavili da vjeruju politici Bošnjačke stranke i njenom novom lideru Ervinu Ibrahimoviću, već je ta podrška nastavila da stabilno raste, bez obzira na pojavu novih stranaka i pokreta koji plediraju i na biračko tijelo Bošnjačke stranke”, kazao je Omeragić

On je dodao da podrška građana iskazana na posljednjim lokalnim izborima svojevrsno priznanje Bošnjačkoj stranci i da ovaj dobar izborni rezultat nameće obavezu i emanet da u narednom periodu nastave da vode ispravnu politiku.

“Očekuje se da naredni period bude prilično politički i ekonomski, pa i bezbjednosno, veoma izazovan i turbulentan i na državnom i na međunarodnom planu, da nastavimo da vodimo ispravnu politiku i da se uspravno i dostojanstveno borimo za svoja ljudska, manjinska, nacionalna, vjerska i sva druga prava koja nam Ustav garantuje, unutar nezavisne, građanske, sekularne, demokratske i euroatlanske Crne Gore, kao buduće članice EU”, izjavio je Omeragić., zahvalivši se svima koji su u nedjelju glasali za Bošnjačku stranku, kao i svima onima koji su u prethodnom periodu podržali Bošnjačku stranku (BS).

Iz Bošnjačke stranke (BS) je upućen poziv sunarodnicima da se priključe ovom projektu, bez kojeg se, kako su naveli, ni u narednom periodu neće moći rješavati krupna politička pitanja u Crnoj Gori.

Na lokalnim izborima u Crnoj Gori održanim 23. oktobra Bošnjačka stranka je četiri opštine kroz samostalan nastup osvojili više od 12 hiljada glasova i u odnosu na prethodne izbore osvojila u Rožajama tri, a u Bijelom Polju dva odbornika više, dok je u Plavu i Baru zadržala isti broj odborničkih mjesta.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: