24 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Ekonomija Novi Pazar

A1 Srbija povećava kapacitet mobilne mreže u Novom Pazaru za 38 odsto

Kompanija A1 Srbija je danas saopštila da bez prestanka radi na unaprjeđenju kapaciteta mobilne mreže na teritoriji Novog Pazara kako bi korisnici na ovom području imali brži internet, kvalitetniju mrežu i unapređeno korisničko iskustvo.

“Od 2017. godine kapacitet 4G mreže na teritoriji ovog grada povećan je čak 296 odsto, odnosno skoro tri puta, dok će do kraja 2021. kapacitet biti povećan za 38 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Osim toga, u planu je izgradnja dodatne infrastrukture kojom će biti proširena i teritorijalna pokrivenost 4G mrežom”, navode iz ove kompanije.

Predočava se da je A1 Srbija (prethodno pod imenom Vip mobile) u razvoj mreže, koja obuhvata više od 2.150 baznih stanica i pokriva 98 odsto teritorije države, investirao više od 120 miliona eura u poslednjih pet godina.Ovogodišnju promjenu imena kompanije prate rekordne investicije u unaprjeđenje infrastrukture, proširenje kapaciteta 4G mreže i unapređenje data servisa na području čitave zemlje.

Najveći broj korisnika prelazi u A1 mrežu

Prema izveštaju RATEL-a A1 Srbija je mreža u koju je najviše korisnika prenijelo svoje brojeve od početka 2021. godine. Već drugi kvartal zaredom A1 Srbija jedini je od tri vodeća mobilna operatora sa porastom broja korisnika.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: