27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Foto

Foto-konkurs: „COVID – između javnog i privatnog“

“RTG snimak pluća najslikaniji snimak ovih dana”. Na putu do Dijagnostičkog centra. Novi Pazar, 10. jul 2020. Foto: Medin Halilović, SNews

Centar za razvoj fotografije u saradnji sa magazinom National Geographic Srbija raspisuje foto-konkurs „COVID – između javnog i privatnog“.

“Ove godine smo svedočili fizičkoj, društvenoj i kulturnoj izolaciji. Želimo da pokažemo kako se naše društvo ponašalo javno, a kako privatno”, navodi se u konkursu.

Pravo na učešće imaju punoletni državljani Srbije. Konkurs je otvoren do 29. novembra 2020. godine, a najbolji radovi konkursa biće izloženi u okviru osmog festivala fotografije Vizualizator.

Konkurs ima dve kategorije:

– Javno – kako je izgledao svakodnevni život i kako su se u njemu ponašali pojedinci, institucije i društvo u celini. Za ovu kategoriju potrebno je priložiti pojedinačne fotografije. Svaki autor može priložiti do deset fotografija. Prihvataju se jedino fotografije snimljene u Srbiji.

– Privatno – lične priče o izolaciji ili samoizolaciji. Fotografije za ovu kategoriju prilažu se u vidu foto-eseja. Svaki autor može priložiti do 20 fotografija. Za ovu kategoriju će se priznavati i fotografije snimljene u inostranstvu, ukoliko je njihov autor državljanin Srbije.

Potrebno je da veličina fajlova bude između 5MB i 10MB, a rezolucija 300ppi. Fotografije slati na imejl covidphotosrbija@gmail.com.

Učesnici konkursa su saglasni da njihove fotografije mogu biti izložene i objavljivane kako bi se promovisao konkurs „COVID – između javnog i privatnog“.

Izvor: http://uns.org.rs/konkurisi/nagrade/107376/otvoren-foto-konkurs-covid—izmedju-javnog-i-privatnog.html

Povezane vijesti

%d bloggers like this: