20 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Atletičari Novog Pazara blistali u Beogradu, Saima Murić dominantna

Nakon 17 medalja osvojenih na Krosu RTS-a u subotu, već u nedelju je atletska ekspedicija iz Novog Pazara na 69. uličnoj trci povodom obilježavanja oslobođenja grada Beograda osvojila još 10 medalja.

Tri novopazarske gazele ponovo su dominirale u seniorskoj konkurenciji na stazi od 5.000 metara. Saima Murić je osvojila zlatnu medalju, Mejra Mehmedović se okitila srebrom, a bronzano odličje je zasijalo na grudima Lenke Nikolić.

Nikola Mijailović je bio najbolji kod mladjih juniora u trci na 3.000 metara, dok su kod starijih pionira prva tri mjesta pripala pazarskim takmičarima, Jahji Zukorliću, Kabiru Ziljkiću i Samedu Hadžiću, koji su ovim redosledom i osvojili prve tri pozicije.

U disciplini na 1.000 metara još jedno zlato za AK Novi Pazar u je konkurenciji mladjih pionirki osvojila Aiša Tahirović, dok je kod pionira četvrtog razreda Kaid Koca došao do srebra.

Desetu medalju na ovoj uličnoj trci za novopazarski klub je osvojio pionir Said Mušović, koji se u kategoriji dečaka drugog razreda okitio srebrom.

Trka je održana u organizaciji Atletskog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: