26 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Društvo

BS o hapšenju Medenice: Niko ne smije biti iznad vladavine prava, poštovati pretpostavku nevinosti

Povodom hapšenja Vesne Medenice, bivše predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore, Bošnjačka stranka(BS) je saopštila da u potpunosti podržava sve napore tužilaštva i policije da se svi koji su se na bilo koji način ogriješili o zakone države Crne Gore, suoče sa pravdom, bez obzira na njihov status ili poziciju u društvu.

Vesna Medenica

“Vladavina prava predstavlja jedan od ključnih preduslova prosperitetnog društva i u tom smislu niko ne smije biti izvan zakona. S druge strane, pozivamo na potpuno poštovanje pretpostavke nevinosti i dostojanstva svačije ličnosti, a da tužilaštvo i sudstvo oslobodimo pritiska javnosti, kako bi svoje odluke donosili na osnovu apsolutno neutralne ocjene dokaza i činjenica kojima raspolažu”, saopšteno je iz BS.

Vesna Medenica je uhapšena prethodne večeri na podgoričkom aerodromu.

Bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici sinoć je, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici, određeno zadržavanje do 72 sata.

Ona je zbog zdravstvenog stanja vraćena u Klinički centar Crne Gore (KCCG), gdje će je pripadnici policije čuvati do dalje odluke tužioca, rekao je njen advokat Zdravko Begović.

SDT Medenicu sumnjiči da je počinila dva krivična djela – stvaranje kriminalne organizacije i protivzakoniti uticaj, koji se odnosi na poslovne veze njenog sina, sa jednom poznatom podgoričnom firmom.

RTCG podsjeća da je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo predmet u slučaju Medeničinog sina Miloša Medenice, nakon što je portal Libertas objavio podatke koje je Europol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu, a na osnovu kojih se on navodno bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

Vesna Medenica i njen sin Miloš na pitanja Libertasa o ovome demantovali su navode iz transkripata pristiglih iz Europola.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: