24 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Čistke u OB Novi Pazar: Smijenjeni potpisnici peticije za smjenu Meha Mahmutovića

Sa mjesta vd načelnice Infektovnog odjeljenja OB Novi Pazar zvanično je smijenjena dr Ljela Ćeranić. Takođe je smijenjen i vd zamjenika načelnika Odjeljenja hirurgije u toj zdravstvenoj ustanovi dr Džemail Detanac, potvrđeno je za SNews.

Ćeranić i Detanac su dvoje od 37 ljekara specijalista OB Novi Pazar potpisnika peticije za smjenu vd direktora Meha Mahmutovića.

Dr. Džemail Detanac je u obraćanju javnosti sa još četvrero svojih kolega 18. jula izjavio da je Meho Mahmutović odgovoran za opšte stanje u OB Novi Pazar, partijsko zapošljavanje, narušene međuljuske odnose, lošu organizaciju službi i da su odlučil ida dignu glas protiv direktora i njegovih najbližih saradnika.

“Na ovaj način se obraćamo vama, građanima Sandžaka i cijele Srbije, ovom peticijom kao alatom za odbranu sloboda, ljudskih prava, a sčasnom namjerom da ukažemo na promjene koje su neohodne za budući razvoj zdravstva, kako u našem gradu tako i šire”, rekao je tada Detanac istakavši da situacija u OB Novi Pazar nije bila sjajna ni prije epidemije i da je kolaps kasnije nastao.

Vd direktora OB Novi Pazar Meho Mahmutović donio je odluku kojom se stavlja van snage odluka o imenovanju vd rukovidoca Službe za infektivne bolesti u toj zdravstvenoj ustanovi dr Lejla Ćeranić.

Doktorka Ćeranić je tokom posljednjeg talasa koornavirusa u Novom Pazaru rukovodila Infektivnim odjeljenjem i po ocjeni mnogih pacijenata i građana znatno doprinjela da se spase menogi životi.

Ona je na istoj konferenciji za novinare naglasila da se “snaga Meha Mahmutovića, pored svih problema u bolnici, prvi i glavni problem da smjnei jednog vd načelnika neke službe”.

“Ono što sam ja doživjela doživjeće svako od nas”, poručila je tada dr Ćeranić.

Trećina od oko 100 ljekara specijalista Opšte bolnice u Novom Pazaru potpisala je peticiju kojom od najviših državnih funkcionera zatražila hitnu smjenu vršioca dužnosti direktora Meha Mahmutovića i njegovih najbližih saradnika.

U zahtjevu za smjenu Mahmutovića je navedeno da “najodgovorniji za loše opšte stanje u Bolnici i lošu organizaciju rada službi tokom epidemije COVID-19 u zemlji su cjelokupno rukovodstvo Opšte bolnice, na čelu sa direktorom Mehom Mahmutovićem”.

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: