18 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak

Curić: Svi vijećnici, bez izuzetka, se trebaju okupiti oko zajedničkog bošnjačkog nacionalnog programa

Predsjednica BNV-a u prethodnom mandata Jasmina Curić zahvalila se svim Vijećnicima saziva 2018-22 god. na uspješnoj saradnji i timskom radu i poručila da su “okupljeni oko zajedničkog bošnjačkog nacionalnog programa, pokazali da smo u Vijeću jedinstven tim bez obzira na različita partijska opredjeljenja i da je to glavni uslov uspješnog rada”.

Ona se u objavi preko društvenih mreža zahvalila i svim saradnicima Glavnog ureda Vijeća, spoljnim saradnicima, članovima stručnih odbora i drugima sa kojima je sarađivala i koji su, navela je, doprinijeli pozitivnim rezultatima Vijeća.

“Jedan od posebnih, za mene dragocenih, benefita ovog mandata su nova prijateljstva, novi kontakti i nova iskustva. Predvoditi Vijeće je velika čast ali i velika odgovornost i obaveza, posebno za ženu Bošnjaku koja bez obzira na funkciju, akademsku titulu, profesiju obavlja i sve poslove koji se po našoj tradiciji i kulturi pripisuju ženi, majci, supruzi pa se ovom prilikom želim zahvaliti svima koji su me bodrili, hrabrili i podržavali a naročito svom suprugu i porodici”, poručila je.

Novom sazivu BNV-a poželjela je uspješno konstituisanje na sutrašnjoj sjednici i mnogo uspjeha u budućem radu.

“Svojim iskustvom i stečenim znanjem u Vijeću ću budućem sazivu pružiti punu podršku uz uvjerenje da će se, ovog puta, svi vijećnici, bez izuzetka, okupiti oko zajedničkog bošnjačkog nacionalnog programa koji je u interesu svih Bošnjaka bez obzira na partijsko opredjeljenje. Bošnjačkom narodu želim slogu, mir i sigurnost u Sandžaku koji ćemo zajedno izgraditi i u kojem će svi građani živjeti bolje. Želim im ekonomski jak i demokratski uređen Sandžak ravnopravnih naroda i građana i državu u kojoj će vojsku i policiju doživljavati kao svoju i čiju će himnu glasno pjevati uzdignuta čela. Zahvala pripada Allahu stvoritelju svijetova”, zaključila je Jasmina Curić.

Kao vijećnik sa liste sa liste “Samoopredjeljenje” Jasmina Curić je 24. juna 2019 godine imenovana za predsjednicu BNV-a. Prva je žena koja je bila na čelu Bošnjačkog nacionalnog vijeća od njegovog osnivanja 1991. godine. U novi saziv vijeća je izabraa na listi “Bošnjačko jedinstvo – Dr. Sulejman Ugljanin”. Po zanimanju je doktor agromonije.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: