23 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija

Državni univerzitet u Novom Pazaru: Nastava redovna, uz mjere zaštite

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru nastava se održava redovno, u skladu sa merama koje nalaže aktuelna epidemiološka situacija, saopšteno je iz te akademske ustanove.

Od početka školske godine primjenjuje se klasičan model nastave, dok se na predmetima koje istovremeno sluša veći broj studenata nastava održava „paralelno“, u učionicama i „on line“, tako da studenti koji po rasporedu ne treba da budu na predavanju u prostorijama univerziteta, nastavu prate od kuće.

“Način rada univerziteta zavisiće od kretanja epidemiološke situacije, ali za sada nema razloga da školska godina ne teče onako kako je započela, uz stalnu brigu za očuvanje zdravlja svih studenata i zaposlenih”, ističe se u saopštenju.

Ova visokoškolska ustanova juče je drugi put za poslednjih petnaest dana angažovala ekipe Zavoda za javno zdravlje da dezinfikuju sve prostorije univerziteta. Pojačane higijenske mjere su svakodnevne, a sve aktivnosti na Univerzitetu podrazumjevaju poštovanje obaveznih zdravstvenih mera: rad u malim grupama  i obaveznu zaštitnu opremu.

Za studente i zaposlene  obavezno je nošenje maski i poštovanje fizičke distance. Poštuju se sve preporuke koje je  donijelo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: