25 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Društvo Sandžak

Ejup Nurković ponovo na čelu Bošnjačkog vijeća Crne Gore

Na konstitutivnoj sjednici Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori, održanoj danas  u Rožajama, verifikovana su 24 mandata četvrtog saziva Vijeća i jednoglasno izabran predsjednik Vijeća Ejup Nurković.

Ejup Nurković, predsjednik Vijeća

Nurković, koji je inače bio na čelu Vijeća u proteklih godinu i po dana, zahvalio se vijećnicima na podršci, te kazao da će se zalagati da Vijeće čini širi konglomerat bošnjačke elite.

“Zalagaćemo se za bolji položaj Bošnjaka u Crnoj Gori u svim sferama političkog, javnog i kulturnog života, te na implementaciji ustavom i zakonom zagarantovanih prava”, rekao je Nurković nakon izbora.

Konstitutivna sjednica, Rožaje 10.april 2021. godine

Kako je kazao, trudiće se da radna tijela i odbore čini stručni kadrovi koji će na pravi način dati doprinos u etabliranju i pozicioniranju Bošnjaka sa svim svojim jezičkim, historijskim i kulturnim posebnostima.

“Moj glavni moto će biti da budem dobar koordinator rada Vijeća. Zalagat cu se da elita vodi narod i da izvršni odbor bude sastavljen od stručnog kadra iz čitave Crne Gore”, naglasio je on i dodao da će zajedničkim snagama raditi i predstaviljati narod u najboljem svjetlu.

Nurković je na kraju obraćanja pozvao sve Bošnjake da budu na istom putu u Crnoj Gori, a da će on dati sve od sebe da tako i bude.

Foto:Bošnjačko vijeće Crne Gore

Povezane vijesti

%d bloggers like this: