24 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak Tutin

Hot čestitao Kurban bajram: Potrebno jedinstvo, solidarnost i međusobno razumijevanje

Predsjednik opštine Tutin, Kenan Hot povodom Kurban Bajrama uputio je čestitku u kojoj ističe da je u ovom vremenu iskušenja, nepohodno jednistvo, solidarnost, suživot i međusobno razumijevanje, kako bi svi zajedno što prije pobjedili nevidljivog neprijatelja.

“Muslimanima Sandžaka i našoj dijaspori, u moje lično ime i u ime svih garđana Tutina muslimanske vjeroispovjesti čestitam Kurban bajram, da ga provedemo u miru, slobodi, vjerskoj i prodičnoj atmosferi. U vremenu kada naš narod prolazi kroz još jedno teško iskušenje, koje nam je Allah dž.š. dao, prouzrokovano pandemijom COVID-19, koja je ostavila duboke tragove u svima nama i svim sferama društvenog života kao nikad do sad, potrebno nam je jedinstvo, solidarnost, suživot i međusobno razumijevanje Molim Allaha dz.š. da podari Dženet svim umrlima, njihovim porodicama sabur, a onima koji su bolesni da što prije ozdrave”, poručuje Hot.

On je u čestitki posebno naglasio i to da vjeruje da će “zlo koje je zadesilo građane Tutina ubrzo proći”, te da će se vratiti normalnom životu i svakodnevnim aktivnostima.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: