Aktuelno Društvo Regija

Kosovo ima turske dronove Bayraktar ​​TB-2

Premijer Kosova Albin Kurti je u objavi na Fejsbuku naveo da je vojska Kosova dobila bespilotne letjelice Bayraktar ​​TB-2 koje je vlada kupila od Turske. On je dodao da je broj vojnika za preko 80 odsto veći, dok budžet za vojsku za preko 100 odsto.

“U arsenal naše vojske dodali smo bespilotne letjelice Bazraktar ​​TB-2 koje smo kao vlada kupili od Turske. Za dvije godine vladavine povećali smo broj vojnika za preko 80 odsto, a budžet za vojsku za preko 100 odsto. Kosovo je sada sigurnije nego uvek ponosno”, napisao je Kurti na Fejsbuku.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=826844935475902&set=pcb.826845135475882

Premijer Kurti je zajedno sa komandantom KBS-a, general-potpukovnikom Baškimom Jašarijem i ministrom odbrane Armendom Mehajem, čestitao oficirima koji su završili obuku o upotrebi dronova.

Ministar odbrane Kosova Armend Mehaj je naveo naveo da dronovi nisu jedina oprema koju posjeduju i da, od kada je postao ministar njegov glavni prioritet je bila nabavka naoružanja i opremanje KBS savremenim oružjem najnovije tehnologije, koja je uvek po NATO standardima.

„Bespilotne ljetelice Bajraktar ​​su najnoviji tip naoružanja koje smo nabavili, za čije posjedovanje sam procjenio da je neophodno za odbranu naše zemlje. Ovaj proces nije bio lak, ali uz nepoštednu podršku premijera Kurtija, Vlade i takođe snažnu međunarodnu podršku sa kojom ćemo uvijek nastaviti da putujemo rame uz rame, uspjeli smo da uspešno završimo ovaj veliki projekat“, napisao je Mehaj na društvenim mrežama.

Istakao je i da ovo nije jedina oprema koju Vojska Kosova ima.

„Snabdevali smo se i snabdjevamo se svakog dana kako bismo podigli svoje kapacitete. Projekti koji su u toku biće veliki koraci ka razvoju naših snaga. Republika Kosovo treba da bude 33. zemlja koja je postala članica NATO-a, mi ćemo predano ispunjavati svoje obaveze na ovom putu i ​​zajedno ćemo ostvariti ovu težnju”, poručio je kosovski ministar odbrane.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: