27 Februara, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Dan bez preminulih, znatno manji broj pregleda

U Novom Pazaru prema zvaničnim podacima na prvi dan Bajrama nije bilo preminulih osoba od korone, dok je obavljen 61 pregled.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP na dan 13. maj 2021. je bilo 6 novih prijema (Novi Pazar 5, Tutin 1) i 2 otpusta.

Na osnovu tog izvještaja na respiratorima su bile 2 osobe, a na high-flow su priključeno 1 lice, dok transportovanih pacijenata nije bilo.

Od ukupno 61 pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar bilo je 28 prvih i 33 kontrolna pregleda.

U Domu zdravlja urađene su 35 laboratorijske analize, 25 RTG snimak, 21 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 1 pozitivno, kao i 23 PCR testa.

Od ukupno 69 hospitalizovanih Infektivno odjeljenje broji 23, Grudno odjeljenje 17, ORL 15, Respiratorna jedinica 2 i Privremena bolnica Novopazarska banja, gdje su smješteni pacijenti sa lakšom kliničkom slikom, 12 hospitalizovanih.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 161 osoba.

 

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: