25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Prijepolje Srbija

Pazarci najmanje poštuju policijski sat

Direktor srbijanske policije Vladimir Rebić izjavio je da policijski sat- zabranu kretanja najviše poštuju građani Prijepolja, a najmanje Novog Pazara.

On je za RTS rekao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova uradilo analizu kršenja zabrane kretanja po policijskim upravama i koliko građana na 100.000 stanovnika krši zabranu i saopštio da ukupan rezultat pokazuje da na 100.000 građana mjeru zabrane kretanja krši u prosjeku 25 ljudi.

Rebić je naveo da je najbolje stanje u Prijepolju, gdje na 100.000 stanovnika šest ljudi krši zabranu, a zatim u Kragujevcu i Somboru, dok je najnepovoljnije u Novom Pazaru, gdje 51 građanin na 100.000 stanovnika ne poštuje zabranu kretanja.

Prema posljednjem izvještaju PU Novi Pazar, koja pokriva Novi Pazar, Sjenicu i Tutin, za 03/04. april od 06 do 06 sati tokom zabrane kretanj od 17 do 05 sati, zatečeno je osam lica.

– Zaraženo 17 policajaca, 800 u samoizolaciji

Direktor policije MUP-a Republike Srbije Vladimir Rebić izjavio je i da je koronavirusom zaraženo 17 policijskih službenika, dok je približno 800 pripadnika policije u samoizolaciji.

Rebić je u Jutarnjem programu Radio-televizije Srbije (RTS) rekao da su policajci zaraženi koronavirusom stabilno, uz napomenu da je u samoizolaciji oko 2,4 odsto službenika i da je to broj sa kojim može da se funkcioniše, ali će biti problem ukoliko on bude povećan, objavljeno je na sjatu Vlade Srbije.

Direktor policije je naveo da su do sada 474 osobe starije od 65 godina zatečene u kršenju mjere zabrane kretanja, kao i 2.157 građana mlađih od 65 godina.

Prema njegovim rečima, u prvih nekoliko dana bilo je više kršenja, ali su ona više i tolerisana, nakon čega je zauzet odlučniji stav, tako da je u početku pisana krivična prijava, ali je u međuvremenu to postao prekršaj zbog kojeg svi građani idu u skraćeni postupak, za koji je propisana kazna od 50.000 do 150.000 dinara.

Rebić je precizirao da je juče nakon 17 časova, kada je počeo policijski sat, 170 osoba prekršilo tu zabranu.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: