19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak

Predsjednica BNV-a čestitala Dan bošnjačke nacionalne zastave: Svaki novi 11. maj predstavlja novu pobjedu i uspjeh jedinstva, sloge i zrelosti Bošnjaka

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasmina Curić uputila je danas čestitku povodom 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave.

“Svim Bošnjacima i Bošnjakinjama Sandžaka upućujem najiskrenije čestitke povodom 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave.Svakog 11. maja sjećamo se 1991. godine kada je u Novom Pazaru osnovano Bošnjačko nacionalno vijeće Sandžaka, tada prva obnovljena institucija našeg naroda u Sandžaku. Bošnjačka zastava danas ponosno krasi bošnjačke ali i državne organizacije i institucije kao nijemi svjedok naše borbe i uspjeha za očuvanje i unapređenje prava našeg naroda”, navela je Curić.

Ona je izrazila duboko vjerovanje da će Bošnjaci pod ovom, kako je navedeno, prelijepom zastavom uspjeti još puno i da će nastaviti da živie u slozi i harmoniji sa ostalim narodima u Sandžaku, kao i više vijekova unazad.

“Svaki novi 11. maj – Dan bošnjačke nacionalne zastave, predstavlja novu pobjedu i uspjeh jedinstva, sloge i zrelosti Bošnjaka. Neka nam je sretan 11. Maj – Dan bošnjačke nacionalne zastave, nacionalni blagdan svih Bošnjaka Sandžaka“, poručeno je u čestitki predsjednice Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: