19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Tutin

Selma Kučević nastavila stopama svog oca, sa ženama iz SDA Sandžaka posjetila Centar za azil u Tutinu

Povodom Svjetskog dana izbeglica, narodna poslanica Selma Kučević je sa Organizacijom žena SDA Sandžaka iz Tutina posjetila Centar za azil u tom gradu.

Kako se navodi saopštenju, one su ženama koje se nalaze u ovom centru donirali prigodne poklone i sredstva za higijenu.

“Među tim ženama nalazi se i jedna porodilja sa bebom starosti mjesc dana. Za bebu su takođe donirane odjeca i higijenska sredstva, kao i simbolicna novčana sredstva”, navedeno je.

Gošće su ovom prilikom korisnicama Centra poručile “da se osjećaju sigurno i da na žene ove organizacije mogu uvijek da računaju”.

”Želimo im mnogo zdravlja i da se što prije vrate svojim domovima i žive bezbrižno u krugu svojih najmilijih”, prenijela je poruku Selma Kučević u ime svih građana Tutina.

Podsjećamo da je Šemsudin Kučević, legendarni predsjednik tutinske opštine koji je 2018. godine tragično stradao u saobraćajnoj nesreći, još 2013. godine ponudio je da ta opština zbrine izbjeglice iz Sirije i ostalih zemalja.

Vlada Srbije je krajem novembra 2013. godine, nakon što je osudila proteste i podmetanje požara u jednom objektu namjenjenom za azilante kod Obrenovca, odlučila da jedan broj ljudi smjesti u Tutinu i Sjenici.

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: