Kuhinja Lifestyle Život

SNews recepti: Iftarski meni za 6. dan ramazana

Iftarski meni za 6. dan ramazana

Krem čorba od pećuraka,
Pohovani pileći file,
Pekarski krompir,
Kolač sa makom

Krem čorba od pećuraka:

Najrije pećurje dibro oprati i sitno iseći dinstant ih na ulju 5-10 minuta. Dodati kašiku brašna još malo popržiti i sipati 2 litra vrele vode. Začiniti i kuhati još 10-tak minuta.

Pohovani pileći file:

Pileći file, oko pola kg, iseći tanko i začiniti. Ostaviti da stoji oko pola sata. Na vrelom ulju pržiti file koji smo pohovali u brašno i jaja.

Pekararski krompir:

1 kikogram krompira oguliti i seći na krupnija parčad u obliku pomfrita. Začiniti i obavezno pouljiti. Staviti na pek papir i peci u rerni na 250 stepeni 20 minuta ili dok ne porumeni.

Mak kolač:

Ubutati 4 jaja sa 12 kašika šecera, dodati 12 kašika mlijeka i 12 kašika ulja. Kada smjesa bude ubutana staviti 3 kašike kakaoa, 100 grama maka, i na kraju prasak za pecivo sa 12 kašika brašna. Peći na 200 stepeni pola sata. Kada se ispeče preliti sa 100 grama istopljene čokolade.

Afiyet olsun – Prijatno!

Allah da ukabuli post!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.