16 Aprila, 2024
Aktuelno Regija Sport Srbija

Srbija: Održana skijaška takmičenja na Mokroj Gori

Na skijalištu Iver, na Mokroj Gori, tokom ove sedmice vožene su trke Alpskog kupa Srbije i Prvenstva Srbije za kategorije devojčica i dečaka do 8, 10 i 12 godina u disciplini veleslalom. U sredu vožena je četvrta ovogodišnja trka Alpskog kupa na kojoj su mladi takmičari zablistali u punom sjaju.

U kategoriji dečaka do osam godina Vasilija Lazarevića iz ekipe Leptir iz Beograda zauzeo je prvo mesto, odmah iza njega vranjanac Marko Pešić iz SK „Besna kobila” koji je zauzeo drugo mesto, dok se na treće mesto zauzeo Matija Stefanović iz SK Niš iz Niša.

U konkurenciji devojčica u istoj kategoriji Danica Ilić iz SK Besna kobila iz Vranja zauzela je treće mesto iza Dunje Đorđević iz SK Niš i Subotić Petre iz SK Ares iz Beograda. U kategoriji devojčica do deset godina Dunja Arsić se plasirala na 3.mesto iza Tare Ivanović iz SK Ares iz Beograda i Lukač Lane iz SK Crvena Zvezda iz Beograda.

U četvrtak je voženo prvenstvo Srbije na kojoj su takmičari iz Skijaškog kluba „Besna kobila” iz Vranja zabeležili vrhunske rezultate.. Marko Pešić je postao vicešampion Srbije u svojoj kategoriji iza Vasilija Lazarevića iz SK Leptir iz Beograda, a ispred Matije Stefanovića iz SK Niš. Danica Ilić je zauzela treće mesto iza Dunje Đorđević iz Niša i Kaline Bogojević iz Užica.

U kategotiji devojčica do 10 godina Dunja Arsić je zauzela 4.mesto sa zaostatkom od 0.1 sekunde za trećeplasiranom Lolom Anđelić iz SK BSK iz Beograda. U istoj kategoriji Vera Ilić je zauzela 9.mesto, a Lenka Stanojević 10.

„Posle ovih trka u kategoriji devojčica do 10 godina klub „Besna kobila” iz Vranja zauzima drugo mesto iza BSK-a, a ispred Sk Ares i SK Crvena zvezda, ponosno ističe Đorđe Dedinac iz skijaškog kluba Besna kobila” i dodaje:

„Posle višegodišnjeg sistematskog rada i više od 50 dana provedenih na snegu u ovoj sezoni, bez ijednog odrađenog treninga na glečeru rezultati su stigli. Prezadovoljni smo postignutim rezultatima do sada i znamo da smo ispunili cilj sa početka sezone. Sada nam ostaje da čekamo zvaničan kraj sezone pa da sumiramo konačne rezultate”.

U zavisnosti od situacije i epidemioloških mera očekuje se i takmičenje prvenstvo Srbije za straije kategorije i još jedna trka Alpskog kupa Srbije.

Organizatori trka na Mokroj Gori bili su SK ART iz Užica i Skijaški savez Srbije, a domaćin skijalište Iver na Mokroj Gori.

Foto: SK Besna Kobila

Povezane vijesti

%d bloggers like this: