29 Aprila, 2024
Izjava dana

Epidemiolog Zoran Radovanović: Jedna doktorka iz Novog Pazara pričala da je njen šef promenio da je samo jedan umro od kovida

U Srbiji je od početka epidemije do danas mnogo više zaraženih nego što to pokazuje statistika, delom jer je deo zaraženih imao slabe simptome i nisu se javljali lekaru, ali i zbog toga što su naše zdravstvene vlasti skrivale podatke, kaže za Nova.rs epidemiolog Zoran Radovanović. Njegova procena je da je skoro milion građana Srbije, odnosno negde oko 15 odsto stanovništva bilo ili jeste zaraženo ovim virusom.

“Jedna doktorka iz Novog Pazara mi je pričala letos dok je bilo najgore vreme epidemije u tom gradu, da ona upiše da je pet ljudi umrlo tokom noći u njenoj smeni, a ujutro vidi da je njen šef promenio da je samo jedan umro od kovida, a za ostale napisao neke druge dijagnoze” izjavio je ovaj epidemiolog.

On tvrdi da je jasno da u Srbiji postoje tačni podaci o broju zaraženih i umrlih, na osnovu kojih može jasno da se rekonstruiše šta se kada dešavalo, ali ističe da je veliko pitanje da li će to sadašnja vast dozvoliti.

Izvor:

Ako je u Pazaru bilo 20.000, u Srbiji je milion zaraženih

Povezane vijesti

%d bloggers like this: