28 Aprila, 2024
Aktuelno Bosna i Hercegovina Politika Sandžak Srbija

Izetbegović: Vakcine od Vučića uzvratni gest na pomoć BH ljekara Sandžaku u Srbiji

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i lider SDA Bakir Izetbegović osvrnuo se na današnju posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je donirao 5.000 vakcina Federaciji Bosne i Hercegovine. On je ocjenio da to vidi kao uzvratni gest, kada su ljetos, tokom vala pandemije i teške situacije u Sandžaku u Sbiji, ljekari iz Sarajeva i Tuzle otišli da pomognu.

“To je lijep, simboličan gest. Ja ga vidim kao uzvratni gest na ono što je Bosna i Hercegovina uradila prije par mjeseci kad je bila jako teška situacija u Sandžaku u Srbiji, kada su naši ljekari otišli da pomognu jer u času je srbijanski zdravstveni sistem bio pod teretom i nije mogao da se pobrine o tim ljudima u Sandžaku” izjavio je Izetbegović, prenosi N1, objavio je faktor.ba.

Naveo je da “par hiljada vakacina neće nešto bitno promijeniti”.

“Kao što rekoh, to je jedan simboličan gest od strane gospodina Vučića. U Srbiji se ljudi masovno vakcinišu, ali nažalost, epidemija se pet puta brže širi u Srbiji nego u Bosni i Hercegovini, tako da mislim da to neće nešto bitno promijeniti stvari, ali dobro je došao svaki gest dobre volje”, kazao je Izetbegović.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: