29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sjenica

Opština Sjenica poništila konkurse za sufinansiranje medija u 2021. godini

Odlukom Opštinskog vijeća Sjenice od 24. maja poništeni su konkursi za sufinansiranje medija, potvrđeno je za SNews.

Tom odlukom poništeni su “Javni poziv za učešće na konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Sjenica za 2021. godinu”, kao i “Javni poziv za učešće na konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na jezicima nacionalnih manjinana teritoriji opštine Sjenica za 2021. godinu”, koji su bili raspisani 19. i 23. marta.

Odgovor i Odluke_konkursi za medije_Sjenica

Kako je navedeno u odgovoru na zahtjev za pristup informacijama od javnog značaja koji je uputio SNews, “prema podacima dobijenim od strane rukovodioca Odjeljenja za budžet i finansije Opštinske uprave opštine Sjenica, sredstva koja su opredjeljena za ovu svrhu su i dalje na poziciji i nisu preusmjerena”.

Konkursima je bilo predviđeno da se za medijske projekte izdvoji ukupno 4.000.000,00 dinara.

Obrazlažući odluke koje je potpisao predsjednik  Vijeća Munib Mujagić, Opštinsko vijeće navodi da je do poništenja konkursa došlo “uslijed nemogućnosti da formiraju komisiju iz reda nezavisnih stručnjaka za medije i medijske radnike”, te da nisu stvoreni uslovi za, kako su ocjenili, realizaciju konkursa u skladu sa propisanim mjerama.

U odlukama se, koje su kao prillog dostavljene uz odgovor našoj redakciji, se u stavu 3 navodi da odluku treba objaviti u Opštinskom službenom glasniku i internet prezentaciji Opštine Sjenica “www.sjenica.rs”.

Ni u jednom od objavljenih Opštinskih službenih glasnika Opštine Sjenica od broja 7 do 15, zaključno u periodu od 16. aprila do 2. septembra 2021. godine, danas nije bilo moguće pronaći ove odluke koja bi proceduralno trebale da budu u jednom od objavljenh  Opštinskih službenih glasnika Opštine Sjenica na linku .

Odluke u momentu objavljivanja ove vijesti nema ni na linka Registar akata Opštinskog vijeća Opštine Sjenica

Da podsjetimo, zbog neobjavljivanja podataka o sprovedenom konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Sjenica, redakcija SNews-a je uputila zahtjev nadležnima za dobijanje ovih podataka, za koje, ispostaviće se, ni učesnici ni šira javnost do danas, nisu imali informacije.

Konkurs za medijske sadržaje Opština Sjenica je bila raspisala po prvi put i podijelila ga u dvije kategorije, javno informisanje putem radija i javno informisanje putem televizijskih i elektronskih medija.

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: