29 Aprila, 2024
Aktuelno Sport Srbija

Saida Bukvić prva na svijetu četvrti put uzastopno

Novopazarka Saida Bukvić osvojila je titulu šampiona svijeta u kik boksu nakon ubjedljive pobjede u finalu na svjetskom prvenstvu održanom u Italiji.

Saida je glasovima sudija 3:0 savladala tursku takmičarku Fatmahan Gokče u kategoriji do 52 kilograma.

U finalnoj borbi je Saida još jednom dokazala da je bez premca u svojoj kategoriji, a tokom cijelog meča, koji je održan u italijanskom gradu Lidu Di Jezolu je dominirala i zasluženo osvojila četvrtu titulu prvakinje svijeta.

“Saida Bukvić je potvrdila zašto je najbolja na svijetu i u upravo završenom meču osvojila zlato”, ocjenjeno je iz Kik boks saveza Srbije.

Srbija je ostvarila fantastičan uspeh na Svetskom prvenstvu u Jezolu. Osvojeno je dvanaest medalja: sedam zlatnih, četiri srebrne i jedna bronzana.
Milana Bjelogrlić, Aleksandar Konovalov i Valentina Keri su se prethodni dan u finalu okitili zlatom, Boban Nikolić nosi kući svoju prvu srebrnu svetsku medalju, Saška Krstić i Nevena Stefanović su takođe osvojile srebrne medalje dok je Nikola Todorović, kako smo već objavili osvojio bronzu.
Zorana Nikolić je odličnim nastupom potvrdila svoju dominaciju u ringu i takođe se okitila zlatom, a Nikola Filipović je posle izuzetno teškog meča takođe potvrdio svoju titulu najboljeg na svetu.
Menković Aleksandar je zablistao u svojoj veštini, pokazao raskošan talenat i ostao na tehničkom maksimumu izvojevavši još jednu svetsku titulu.
Manić Teodora u susretu sa prepredenom Turkinjom nije uspela da nametne svoj stil i osvojila srebrnu medalju.

Foto: https://www.facebook.com/srbijakikboks

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: