29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Sandžak Srbija

Elma Elfić: Djeca i ja nemamo nikakave informacije da je rađena analiza uzorka, ako su navodi tačni da se krivac nađe i izvede pred lice pravde

Pomoćnica ministra prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja i druga supruga rahmetli Muamera Zukorlića, Elma Elfić objavila je da su ona i njena djeca potreseni i uznemireni navodima da je njen muž otrovan i da nije imala nikakve informacije da je rađena analiza uzorka u vezi njegove smrti.

Ona je preko svog instagram profila predočila da je na konferenciji za medije koja je organizovana u prostorijama Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru, u prisustvu šire mase ljudi,  prisustvao njen sin Amir Zukorlić, pozvan neposredno pred samu konferenciju.

“Moja djeca i ja smo jako potreseni i uznemireni navodima koji su danas izrečeni, također, nemamo nikakave informacije da je analiza uzorka rađena, kao ni u kojoj zemlji i u kojim laboratorijama su vršene analize. Sve što znamo saznali smo putem medija. Djeca i ja zahtjevamo da što prije dobijemo cjelokupne informacije o izrečenim navodima, na koje imamo apsolutno pravo, zahtjevamo ekshumaciju i obdukciju, ali i ono što se nije čulo na konferenciji, da želimo, ukoliko navodi budu tačni, da se pokrene istražni postupak i krivac nađe i izvede pred lice pravde”, saopštila je ona.

Ranije danas sin Muamera Zukorlića i predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić je na vanrednoj konfereciji za medije saopštio da postoje osnove za sumnju da njegov otac nije umro prirodnom smrću već da je otrovona.

On je, ne precizirajući o kojim laboratorijama riječ, rekao da je na na osnovu anliza uzorka u dvije laboratorije u inosranstvu utvrđeno da je Muamer Zukorlić otrovan teškim metalima, odnosno hranom.

Usame je o razlozima smrti svog oca govorio 30. novembra prošle godini na kablovskom kanalu “Vesti” (TV Pink).

Muamer Zukorlić je iznenda preminuo 6. novembra 2021. godine, nakon održanog predavanja na Internacionalnom univerziteta u Novom Pazaru.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: