24 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Nekategorisano Tutin Zdravlje

U Tutinu akcija “April mjesec čistoće”

U Tutinu je u toku akcija proljećnog uređenja grada pod nazivom “April mjesec čistoće” i trajaće narednih mjesec dana.

Radiće se na čišćenju divljih deponija i odnošenju kabastog otpada na gradskom i seoskom području, saopšteno je iz Opštinske uprave.

Pored toga, biće očišćeni putni pojasevi i rečna korita, a obaviće se pranje ulica u gradu, čišćenje trotoara i kolovoza, te ulica i dvorišta škola i vrtića.

Kako se navodi, cilj ove tradicionalne akcije jeste da se stvore povoljni uslovi za život i funkcionisanje na teritoriji ove opštine, a također i promarnog cilja zaštite zdravlja stanovništva.

Planom akcije su određeni i termini u kojima će se vršiti čišćenje i odnošenje smeća u mjesnim centrima, navode nadležni.

Komunalna inspekcija će vršiti kontrolu i nadgledati sam tok akcije, te je upućen apel mještanima da uzmu učešće i prijave otpad za odnošenje smeća i kabastog namještaja.

Inače, u prethodnom periodu su nadležni iz opštine Tutin postavili više video kamera na kritičnim tačkama gdje su nesavesni pojedinci odlagali otpad, te pravovremenim reakcijama djelovali u cilju zaštite životne sredine i zdravlja stanovništva.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: