25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Adrese divljih portala na mailing listi medija PU Novi Pazar

Na mailing listi medija i novinara PU Novi Pazar našli su se i adrese dviljih portala “sandzakpress.net” i “sandzaklive.rs”.

Uvidom u pristigli mail zaključuje se da PU Novi Pazar, kao i svim uredno registrovanim medijima urednicima i novinarima, saopštenja i druge materijale dostavlja i divljim, odnosno portalima iza kojih se kriju “inkognito” urednici i vlasnici istih.

Među 48 mail adresa nalaze se “sandzakpress@gmail.com” i “sandzaklive.rs@gmail.com“, a državni organ, odnosno MUP Republike Srbije nije pojasnio zbog čega to radi i sarađuje sa neformalnim i neregistrovanim medijima.

Simptomatično je da PU Novi Pazar “stavlja u isti koš” kao sve registrovane medije i dostavlja saopštenja portalu koji ilegalno djeluje i protiv koga je pokrenuto ili se vodi više krivičnih postupaka zbog krađe medijskih sadržaja, odnosno privatnih tužbi po raznim osnovama.

Istovremeno, u tim krivičnim postupcima, policijski službenici PU Novi Pazar bi trebali da utvrde ko stoji iza divljih portala i omoguće pristup pravdi oštećenim građanima.

Divlji portali “sandzakpress.net” i “sandzaklive.rs” po sadržajima predstavljaju neformalna glasila Stranke pravde i pomirenja (SPP) i Islamske zajednice u Srbiji (IZuS).

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: