Aktuelno Društvo Prijepolje Vremeplov Zdravlje

Akcijom dobrovoljnog davanja krvi evocirane uspomene na Saja Planića i Ivanu Rakonjac

U znak sjećanja na Ivanu Rakonjac i Safeta Planića, zaposlene u Turističkoj organizaciji Prijepolje, koji su nastradali prije sedam godina, danas je organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi.  Akciji se odazvalo 45 davalaca, od kojih je 39 dalo krv.

Ovo je jedna od najmasovnijih akcija dobrovoljnog davalaštva koje se tokom godine organizuju u Prijepolju, prenosi prijepoljski portal PP Media.

Kako se navodi, akciji se odazvao veliki broj Prijepoljaca, koji su inače višestruki davaoci krvi, a to što se akcija organizuje u znak sjećanja na Ivanu i Saja bio je razlog više da i danas daju svoj doprinos u spašavanju ugroženih pacijenata.

Inače, u petak 28. januara navršava se sedam godina od kako su živote izgubili Ivana Rakonjac i Safet Sajo Planić, radnici Turističke organizacije Prijepolje.

Nesreća se dogodila u ranim jutarnjim satima kada je džip kojim je upravljao Safet Planić, izgubio kontrolu tokom preticanja, udario u levu obalu, a zatim probio metalnu ogradu na suprotnoj strani i niz strminu dugu dvadesetak metara sleteo u Zlatarsko jezero.

Podjsetimo, rahmetli Safet Sajo Planić je od osnivanja SDA Sandžaka bio jedan od simbola ove stranke u Prijepolju i njen dugogodišnji odbornik i funkcioner u ovoj limskoj opštini.

izvor/foto:PP media, Snews, novosti

Povezane vijesti