19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak

Stranačke i(li) prostorije Fakulteta za islamske studije (FIS)

Stranka pravde i pomirenja (SPP) saopštila je na svom sajtu, ranije danas, da je u prostorijma stranke održan skup, pa je večeras izbrisala informaciju da je taj skup održan u prostorijama stranke.

“U prostorijama Stranke pravde i pomirenja održan je skup Gradskog odbora Novi Pazar”, bilo je objavljeno na zvaničnom sajtu.

Nakon što su mediji objavili da je taj skup održan u amfitetru Fakulteta za islamske studije (FIS) u Novom Pazaru na stranačkom sajtu je izbrisana informacija koja se odnosila na mjesto održavanja skupa SPP-a.

Iz Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, odnosno Fakulteta za islamske studije javnosti i vakifima te visokoškolske ustanove nije predočeno uz čiju dozvolu i na osnovu kojih uslova i propisa je omogućeno održavanje skupova jedne političke stranke.

Prema nezvaničnim informacijama funkcioneri SPP-a se odlučili da skup održe u amfiteatru Fakulteta političkih nauka, nakon što su prethodno planirali da taj skup organizju na Internacionalnom univerzitetu.

“Nije im dozvolila da orgnizuju stranački skup na univerzitetu, to ni muftija ne bi dozvolio”, rekao je izvar SNews-a.

Na pitanje “ko nije dozvolio” odgovorio je “zna se, ona”.

Prema navodima zaposlenih na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, a koji su želejli da ostanu anaonimni, između Elme Elfić, aktuelne pomoćnice ministra prosvjete, i jednog broja rukovodioca SPP-a i Islamske zajednice u Srbiji postoji nesporazum i neslaganje.

Elma Elfić, druga supruga Muamera Zukorlića, se već duže od mjesec dana ne pojavljuje na skupovima SPP-a.

Do postavljenja na tu funkciju Elma Elfić je bila generalna menadžerka Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru.

Rješenjem Vlade Srbije od 9. septembra 2021. godine tada supruga predsjednika Stranke Pravde i pomirenja Muamera Zukorlića je zadužena za unapređivanje ljudskih i manjinskih prava u obrazovanju.

Istim rješenjem Elfićeva će ovu dužnost, u ministarstvu koji vodi Branko Ružić, obavljati do februara ove godine.

Elma Elfić, druga supruga Muamera Zukorlića, se već duže od mejsec dana ne pojavljuje na skupovima SPP-a.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: