20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak Zdravlje

Apel građanima Sandžaka: Solidarnost i humanost u ovim teškim i izazovnim trenucima

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) je pozvalo Bošnjake i sve ostale građane Sandžaka da što ozbiljnije shvate opasnost od virusa Covid-19 i da se najstrožije pridržavaju propisanih mjera te uputstava zdravstvenih stručnjaka i institucija.

“Pozivamo Bošnjake i sve ostale građane Sandžaka na samodisciplinu koja podrazumijeva poštovanje propisanih mjera i veliku dozu odgovornosti prema sebi i ljudima oko sebe kako bi zaštitili svoj dom, svoju zajednicu, svoj grad i šire. Molimo vas da vaše lične kontakte i izlaske iz vaših domova svedete na najneophodnije, te da se pridržavate uputstava o održavanju socijalne distance na javnim mjestima”, stoji u pozivu Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Bošnjačko nacionalno vijeće poziva Bošnjake i sve ostale građane Sandžaka na solidarnost i humanost u ovim teškim i izazovnim trenucima za sve nasi podsjeća da je pandemija virusa Covid-19 globalna pojava koja pogađa sve nas i jedino striktnim poštovanjem propisanih mjera i uputstava zdravstvenih ustanova i institucija možemo pobijediti ovu zarazu.

“Neka naše zajednice budu primjer zdravih sredina koje smo odbranili socijalnom disciplinom koja je Bošnjacima svojstvena te izolacijom i uzdržavanjem od izlaska iz kuća bez prijeke potrebe”, poručuju iz BNV-a.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: