20 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Novi Pazar Sport

Atletičari Novog Pazara osvojili pet medalja u Bijelom Polju

Na prvoj atletskoj uličnoj trci koja je održana u Bijelom Polju pod sloganom „Istrči i pokreni se“, atlečari i atletičarke Novog Pazara osvojili su pet medalja, od toga tri zlatne i po jednu srebrnu i bronzanu medalju.

U trci na 2000 metara za juniorke dominirala je Aiša Tahirović osvojivši prvo mjesto, dok je u istoj disciplini kod juniora Samed Hadzić također blistao i okitio se zlatnim medaljom.

Aiša Tahirović je za Radio Bijelo Polje je kazala da je dala sve od sebe da stigne prva do cilja.

“Tokom trke je bilo teško i zahtjevno, ali kada volite ovaj sport, sve se može”, kazala je Ajša.

Dominacija Atletskog kluba Novi Pazar viđena je u disciplini na 3000 metara, gdje su prve kroz cilj prošle tri novopazarske gazele.

Saima Murić, prva na cilju

Saima Murić je u ovoj trci osvojila zlato, za njom je na cilj slijedeća stigla Mejra Mehmedović, dok je trećeplasirana bila Lenka Nikolić.

Sajma Murić je u izjavi za Radio Bijelo Polje kazala da je srećna zbog nagrade.

“Prvi put trčim u Bijelom Polju, atmosfera je prelijepa. Trka je bila dosta jaka, ali ovaj grad je veoma lijep za trčanje. Srećna sam što sam pobijedila, i zahvalnost dugujem trenerima Rifatu i Erminu Zilkiću, na podršci“, navela je Murić.

Inače, ova manifestacija se prvi put održava u U čast Dana nezavisnosti Crne Gore, 21. maja, a na njoj su učestvovali klubovi iz Crne Gore i zemalja okruženja.

Program je organizovan kroz tri segmenta, prvi dio je bio zabavnog i rekreativnog karaktera kroz utrku zadovoljstva, zatim juniorsku utrku” Memorijal Ljubiša Božović “i treći segment seniorske utrke u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Izvor/foto/prtsc:radio Bijelo Polje, Snews

Povezane vijesti

%d bloggers like this: