29 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sandžak Sport Srbija

Atletičarima Novog Pazara 17 medalja na Krosu RTS-a u Somboru

Potpuna dominacija Atletskog kluba Novi Pazar demonstrirana je na Krosu RTS-a održanom u Somboru, gdje su sandžački atletičari osvojili 17 medalja.

Ukupno 6 zlatnih, 7 srebrnih i 4 bronzane medalje bilans su blistavog izdanja takmičara iz Sandžaka koji su zasjenili sve prisutne.

Kod seniorki na 3000 metara Saima Murić je osvojila srebrnu medalju, njena klupska drugarica Mejra Mehmedović došla je do bronze, dok je Lenka Nikolić u istoj trci na cilj stigla kao šestoplasirana.

U muškoj seniorskoj trci na 5000 metara Aldin Ćatović zauzeo je treće mjesto, dok su Nikola Mijailović i Kabir Ziljkić osvojili četvrtu, odnosno petu poziciju.

Najsjajnim odličjima okitili su se Lejla Mekić kod djevojaka prve godine srednjih škola, Kaid Koca je blistao u trci sedmaka, dok je Saida Mušović bila najbolja u konkurenciji djevojčica četvrtih razreda.

Nerma Čebović je bila najbolja kod uzrasta petih razreda, Alen Sejdović je na 600 metarabio bez premca ušavši prvi u cilj, a kod trećih razreda za dečake zlato je pripalo Ahmedu Zukorliću.

Do medalja srebrnog sjaja došle su i Belma Sejdović kod djevojaka uzrasta prve godine srednje škole, Umeja Bogućanin kod sedmakinja, Medina Mekić i Davud Ziljkić kod šestakinja i šestaka, te Mehmed Mušović u muškoj i Amila Paljevac u ženskoj kategoriji kod drugih razreda.

Još dvije bronzane medalje zasijale su na grudima atletičarki iz prijestolnice Sandžaka, i to u konkurenciji osmih razreda kod Aiše Tahirović i njene imenjakinje Aiše Zukorlić kod sedmakinja.

Najzeleniji grad u Evropi je ovom prilikom ugostio trkače iz cijele zemlje i Kenije. Tokom gotovo šestočasovnog programa, u 26 trka kroz cilj je prošlo 636 takmičara.

Foto: AK Novi Pazar

Povezane vijesti

%d bloggers like this: