Aktuelno Društvo Politika Regija Srbija

Svećla: Vučićev sin direktno povezan sa napadačem u Banjskoj, u istom automobilu četiri puta zajedno dolazili na Kosovo

Kosovski ministar polixije Dželal Svećla (Xjelal Svecla) je izjavio da je sin srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučiča, Danilo Vučić direktno povezan sa učesnikom napada na kosovsku policiju u Banjskoj kao i na pripadnike KFOR-a u Zvečanu, Miloradom Jevtićem, čiji su lični dokumenti i automobil pronađeni na mjestu napada na Policiju Kosova.

Xhelal Svecla, ministar unutrašnjih poslova Kosova

Istakao je da dvije nedjelje nakon terorističkog napada u Banjskoj, nastavljaju da otkrivaju “činjenice koje dokazuju direktnu povezanost Srbije sa organizacijom i realizacijom ovog napada”.

“Policijske jedinice su na mjestu napada pronašle lični dokument i automobil Milorada Jevtića, koji dokazuje da je bio u jedinici koja je napala Kosovsku policiju. Terorista Milorad Jevtić poznat je kao jedan od najbližih saradnika Danila Vučića, sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Od poslednjih pet posjeta Vučićevog sina Kosovu, četiri puta su bili zajedno u istom automobilu. Milorad Jevtiq također je identificiran kao jedan od napadača vojnika KFOR-a 29. maja ove godine u Zvečanu”, naveo je Svećla, dodavši da bezbjednosnim organima ostaje da u istragama otkriju da je pored Vučića i visokih srpskih državnih struktura, njegov sin bio uključen i u planiranje i organizaciju terorističkog napada u Banjskoj i Zvečanu.

Kosovski ministar policije objavio je izvod iz evidencije sa graničnih prijelaza Merdare i Jarinje o ulasku na Kosovo Danila Vučića i Milorada Jevtića, dorografiju kosovske lične karte Milorada Jevtića, vizila beogradskih registarskih tablica, kao i saobraćajnu dozvolu za to vozilo izdatu od strane MUP-a Sebije na ime Jevrića.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: