Aktuelno Novi Pazar Sport

Atletičarima Novog Pazara sedam medalja u Smederevskoj palanci

Proljećni kros u Smederevskoj Palanci ponovo su obilježili mladi asovi Atletskog kluba “Novi Pazar”, koji su osvojili 7 medalja.

U trci dječaka 2014. godište i mlađi blistao je Mehmed Mušović, koji je osvojio zlatnu medalju ispred svog klupskog kolege Ahmeda Zukorlića koji se okitio srebrnim odličjem.

Još jedan biser porodice Mušović, Said je u kategoriji dječaka 2012/13. godište u sjajnom finišu zasluženo došao do srebrne medalje.

Kod djevojčica za uzrast 2010/11. godište jednu i to srebrnu medalju osvojila je talentovana Belma Kolašinac, dok je kod dječaka u istoj kategoriji Kaid Koca, kao po običaju, bio prvi na pobjedničkom postolju.

Aiša Tahirović je kod mlađih pionirki zauzela drugu poziciju, dok se kod starijih pionira Hamza Zukorlić također okitio srebrnom medaljom.

Plejadu talenata na ovom takmičenju prevodio je koordinator mlađih selekcija kluba Rešad Mušović, koji je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima.

“Moram da pohvalim sve naše takmičare koji su još jednom potvrdili svoj kvalitet.Bili smo hendikepirani time što su neki od takmičara trčali sa manjim povredama, dok su neki bili bolesni i to se odmah osjetilo”, kazao je Mušović za SNews i dodao da se ekipa već polako konsoliduje, kao i da očekuje i brz oporavak prve zvijede omladinske atletike u Srbiji, Saide Mušović.

Od početka godine atletičari Novog Pazara osvojili su pregršt medalja i ubjedljivih pobjeda, pa će u ovoj sezoni, kako najavljuje Mušović, mlade nade nastaviti tim stazama i biti pravi ambasadori Novog Pazara.

 

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: